Христо Иванов: Атаката над “Хиполенд” е брутална илюстрация за “завладяна държава”

11:48, 05 сеп 20 25 2589 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Вчерашната атаката над “Хиполенд” е брутална илюстрация за “завладяна държава”. Три проверяващи институции се спускат върху разбунтувалата се верига, за да покажат какво може държавната машина, когато Пеевски иска бизнеса ви и когато на глас казвате, че тази власт трябва да бъде изрината". Това написа лидерът на "Демократична България" Христо Иванов в профила си във Facebook.

Акция в „Хиполенд“ след подкрепа на протестите

"Гражданската реакция ги накара да се оттеглят и да прекратят рейда, непримиримостта към този модел е станала толкова силна, че Пеевски и комендантите му в институциите отстъпиха назад. Видя се, че копчетата на управлението се натискат от едно място, от един команден пункт - това, което хората наричат събирателно #КОЙ. Този модел владее институциите, дава заповедите “Да се удари!”, респективно “Да се спре!”, ако осветяването и шумът са станали твърде големи, както беше в случая", заяви още Иванов.

Моделът, по думите на лидера на "Демократична България", действа така - харесва си бизнеси, поръчва и реализира през Пеевските медийни бухалки очернящи кампании и после идват репресивните органи, за да ви разколачат. "Това трябва да спре! И трябва да е ясно, че някой не е защитен. Никой - без значение колко е голям или малък бизнесът му", добави Христо Иванов.

"Те са нагли, ще се държат до последно и ще грабят от публичните средства и от бизнеса, толкова каквото си харесат. Борисов е обикновен фигурант, който от джипката мята милиони, за да се откупи. Той е заложник на зависимостите си от този модел. Ще стои на власт колкото му разрешат", смята той.

"Днес техният ужас е свободните хора да решат съдбата на този кабинет и да започнат да демонтират сами този модел, а не Сараите да подредят пъзела за изтеглянето и съответно подмяната. Само непримиримостта, неотстъпчивостта и волята на протестиращите могат да счупят сценария им. Да си тръгнат сега! Без план как да се върнат и как да си гарантират недосегаемост. Само протестът е този инструмент и затова толкова зловещо вие пропагандата срещу него. Затова са обидите, затова са агитките и бомбите, затова е впрегнат целият арсенал, който цели да откаже мирните хората, които протестират вече два месеца. Затова са безочливите лъжи, че протестиращите са агресори и затова са опитите са се всее страх. Да се покаже за назидание какво става, когато се надигне глава и какви бухалки следват - арести, побои, обгазяване, ликвидиране на бизнеси. Затова са наглите твърдения, че полицейско насилие няма, нищо че целият свят видя как се бият протестиращи и журналисти. Сега им е останал само Страхът. Него искат да разпръскват наоколо, но не разбират, че времето за това изтече".

 
 
Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 13:43, 08 сеп 20

Христо Иванов ако беше поне малко заинтересован, както се опитва да се покаже, щеше да се поинтересува и за хората, които работят в Хиполенд, но кой да се сети, важното е да се налива масло в огъня.

2 Анонимен 14:39, 08 сеп 20

Последствията се мислят по-късно, щом не е замесен самият той!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама