Пускат движението по ул. "Златните мостове" от 5 септември

15:56, 04 сеп 20 / София 25 1270 Topnovini
снимка: БГНЕС

Приключват асфалтовите работи в участък от южното пътно платно на бул. "Тодор Каблешков" и от 5 септември ще бъде отворена за движение ул. “Златните мостове“, която излиза на булеварда. На кръстовището е поставена светофарна уредба за регулиране на движението. Улицата ще бъде двупосочна и осигурява още един вход-изход към кв.“Манастирски ливади“ – изток, съобщиха от Столичната община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на обекта и възложи да се обособи алея за пешеходци по ул. “Златните мостове“.

Пускат част от обновения бул. "България", ремонтът продължава

Разширението на булеварда се изпълнява в два участъка от южната страна на булеварда - от бул.“България“ до ул.“Боянски водопад“ и от ул.“Боянски водопад до ул.“Деян Белишки“.

До ул. “Боянски водопад“ приключват асфалтовите работи по основното платно и се изпълняват зауствания към малките улици. Изпълняват се довършителни дейности по изграждане на тротоарите, велоалеята и интегрираните отводнителни бордюри.

В участъка от ул.“Боянски водопад“ до ул.“Деян белишки“ се изгражда канализация и водопровод и се изпълняват дейности по пътната конструкция.

Предвижда се на 12 септември при благоприятно време да бъде отворено за движение пътното платно на бул.“България“ и кръстовището с бул.“Тодор Каблешков“.

Работи се по последния участък на бул. "България“ от Околовръстен път до бул. „Тодор Каблешков“, където е изпълнена хидроизолация над пешеходните подлези и цялостно се подменя пътната настилка.

Ще продължи работа по ремонта на тротоарните настилки и изграждането на велоалея до тротоарите на бул. “България“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!