Пулев - Джошуа на 12 декември в Лондон

09:25, 01 сеп 20 / Спорт 25 2546 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Дългоочакваният боксов сблъсък в тежка категория между задължителния претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев и шампиона Антъни Джошуа ще се състои на 12 декември в зала "О2" в Лондон. Това са потвърдили от щабовете на двамата боксьори пред сайта BoxingScene, съобщи bTV.

Джошуа подгрява за мача с Пулев

"Планираме мачът да е на 12 декември в "О2 арена" в Лондон", е заявил мениджърът на британеца Еди Хърн.  "Щастливи сме, че организацията на мача отново е на дневен ред и имаме нова дата и място за двубоя. Трябва да уточним още няколко неща по договора, но съм оптимист, че всичко ще бъде официално още тази седмица", каза от своя страна Джон Уърт от "Епик спортс" - компанията, която си сътрудничи с промоутърите на българина "Топ ранк".

Още преди няколко седмици Хърн обяви, че мачът ще е в края на годината, най-вероятно през декември. Причината е, че по този начин феновете ще могат да присъстват на трибуните. Британското правителство прави планове да започне да допуска зрители на спортни събития през октомври, като ще е разрешено запълването на 25% от местата.

Първоначално срещата между Кубрат Пулев и Антъни Джошу беше насрочена за 20 юни на новия стадион на "Тотнъм", който има капацитет от 70 000 места за подобни събития, а след това беше преместена за 25 юли. Заради пандемията от коронавирус беше отменена и втората дата.

Пулев уверен, че ще нокаутира Джошуа

Предстои да се уточнят още детайли по договора за мача, тъй като очакваните финансови приходи ще са доста по-малко заради редуцирания брой зрители. Ако двете страни не мога да постигнат договорка, то от IBF могат служебно да разделят печалбата между боксьорите - 65% от нея да отидат за Джошуа, а 35% - за Пулев.

Последният мач на Джошуа беше на 7 декември 2019 г. Тогава той победи Анди Руис в реванш и си върна титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Последният мач на Кубрат Пулев беше на 9 ноември 2019 г. Той победи американеца Райдър Букър в САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама