Борисов призова за европейски медицински щит

15:00, 31 авг 20 / Политика 25 1909 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Предлагам да създадем спешно медицински щит. При червен код всички държави членки на ЕС да действат по един начин, при жълт и при зелен код по друг. Освен хилядите човешки животи, парите и работните места, загубихме най-важната битка- за психическото здраве на хората. Това заяви премиерът Бойко Борисов на Стратегическия форум в Словения. На форума бяха обсъдени предизвикателствата пред държавите в Югоизточна Европа и начините за бързо икономическо и социално възстановяване след пандемията.

Всеки човек сутрин се събужда с мисълта дали има сигурност. Ние какво им даваме всеки ден? Идва втора вълна, която ще е по-лоша от първата. Протести и бунтове в цяла Европа- защо? Защото не знаят, ние още спорим има или няма COVID-19”, коментира Борисов, за да акцентира важността да се създаде единен медицински протокол. Според него въпросният протокол трябва да казва например: от 1 септември всички училища, детски градини, спортни прояви в ЕС се разрешават, забраняват или провеждат по еди какъв си начин. По думите му в Съюза трябва да се подходи глобално и по отношение на защитните облекла, ваксините и медикаментите за справяне с новото заболяване.

Снимка: Правителствена информационна служба

Дежурните теми- ние, отличниците; инфраструктурни проекти; Западни Балкани.

"България се справи много добре в пандемията. Влязохме от ERM- II и до февруари бяхме втората държава по най-нисък външен дълг в Европа. Строят се всички инфраструктурни проекти, включително терминалите за втечнен газ от Гърция за България. А сме на най-трудното място- между Турция, Крим и Черно море“, заяви премиерът.

Следва да продължим да подкрепяме процеса на реформи в държавите от Западните Балкани. За нас е важно поддържането на добросъседските отношения и изграждането на общи регионални проекти, които ще допринесат за социалното и икономическо развитие“, каза още Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама