Борисов се похвали: Поддържаме икономиката жива

11:59, 29 авг 20 / Политика 25 2226 Шрифт:
Автор:

Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Това заяви в социалните мрежи премиерът Бойко Борисов.

Той е категоричен, че правителството няма да спре дотук. "Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим", допълва той.

Борисов за сетен път припомни общата сума, с която кабинетът е помогнал на малките и микро фирмите за преодоляване на последиците от кризата. Сумата е 72 милиона лева, което на фона на другите европейски страни, е твърде малко.

Topnovini.bg припомня, че само преди дни правителството одобри нови 100 млн. лева по бюджета на Министерството на отбраната за изграждане на интегрирана система и инфраструктура за усвояване, експлоатация и осигуряване на новите F-16.

"Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв. Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея. Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни", казва още министър-председателя.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама