Големите кавички

14:45, 28 авг 20 / Големите кавички 25 2075 Биляна Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (17 - 21 август)

Днес групата за наблюдение на демокрацията към Комисията за гражданските свободи в ЕП обсъжда ситуацията в България. На заседанието бяха поканени премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, но те изпратиха свои заместници. Единственият участник от кабинета е външният министър Екатерина Захариева.

Борисов очевидно смята, че ще овладее протестите у нас и чрез ЕНП ще успее да контролира и европарламента. Но влакът, който е подкарал, води към задънен тунел. Възможността ЕП да започне процедура по член 7 от Договора на ЕС (бел.ред. определя начина на реакция на Съюза при нарушение на неговите ценности) е реална. Борисов и неговото правителство трябва да подават оставка“, коментира пред „Дневник“ евродепутатът Елена Йончева.

"Редно беше Борисов сам да се яви в ЕП а не да прехвърля това свое задължение на подчинени. Безпрецедентните за страната ни протести изискват от един политик да поеме отговорност пред Европа, а Борисов се крие. Това е недостойно", заяви Йончева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!