Канадски рибари уловиха мистериозно създание

10:40, 26 авг 20 / Любопитно 25 2877 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Мистериозно създание изплаши канадски рибари, които случайно го хванали в мрежите си, съобщава телевизионният канал CBC, предава Нова телевизия.

Според един от очевидците неизвестната риба е с внушителни размери и прилича на плоча, перките й на крила, а главата й завършва с израстък, подобен на нос. Мъжът занесъл находката в местна рибна фабрика, където също не могъл да получи отговор какво точно е това същество. След това се обърнал към потребителите на социалните мрежи, публикувайки снимки на странния улов.

Оказва се, че той се е натъкнал на носата химера. Тези риби живеят на дълбочина над 200 метра и са изключително редки. Мъжът бил поразен и от факта, че тя е отровна: специален шип на гърба на химерите им служи, да ги предпазва от други хищници.

Биологът Каролайн Мири казва пред радио CBC, че учените знаят малко за историята и поведението на тези подводни създания. Тя отбеляза също, че рибарите имат късмет, тъй като животното може да ги нарани с отровния си шип, ако бъде извадено живо от водата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама