Показаха новите табели от третата линия на метрото

10:28, 25 авг 20 / София 25 2469 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Нови модерни табели за информация на пътниците в метрото ще посрещат всички ползващи новата линия от утре. Освен пускането на третата, зелена линия на метрото, най-голямата промяна е появата на четвърта линия – М4, която ще има жълт цвят. Настоящата дълга линия М2 условно се разделя на две, а целта е улесняването на прекачванията и намаляване на паразитните пътувания.

Снимка: Спаси София

При разработката на новия стандарт за визуална информация в метрото основната цел е била да се предостави унифицирана информация, която да помогне за бързо, удобно и лесно ориентиране на пътника в града, съобщават от „Спаси София“.

Снимка: Спаси София

Градските активисти обясняват, че са поставени карти на цялостната мрежа на градския транспорт, а за улеснение на прекачванията и ориентацията, на станциите са разположени и подробни карти на районите, като са нанесени и всички спирки и линиите на наземния транспорт. 

Снимка: Спаси София

Номерирани са и изходите на станциите, а входовете са оборудвани с челни табели, съдържащи името на станцията, номера на изхода и линията, обслужваща станцията, както и карта на цялата мрежа. 

Съобщенията са направени от професионален радиоводещ, чийто майчин език е английският.

Снимка: Спаси София

„Хора и улици“: 10 интересни факта за софийското метро, които може би не знаете

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама