Според политолога доц. Огнян Минчев и премиерът, и президентът са в криза

13:53, 24 авг 20 / Политика 25 2092 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Ако премиерът Бойко Борисов е в криза и хвърля на масата абсурдни предложения за Велико народно събрание и нова Конституция, неговият опонент - в лицето на президента Румен Радев - също е в криза, тъй като той е енигма - не споменава нищо за това кой е, каква позиция има и каква политика смята да води", каза в ефира на БНР политологът доц. Огнян Минчев.

Президентът: Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз

"Призивът на Радев да се саморазпусне парламентът би имал някаква легитимност, ако той излезе и заедно с този призив каже не само, че е готов да предложи служебно правителство, но и да каже, че има политическа позиция, която включва това, това и това. Да каже: "Смятам да предложа такъв екип, такъв премиер, такива акценти". Ние нищо не знаем за президента Радев и политическите му позиции, освен поредица от слухове за афинитета му към Кремъл и към някои неприемливи акции на Кремъл - като анексията на Крим". Според него липсата на откритост задълбочава кризата.

Борисов: Вдигнатите юмруци не са символ на демокрацията

Политологът изрази любопитство дали в началото на септември ще има нова енергия на протестите срещу правителството и главния прокурор: "Дали биха могли да оцелеят и да бъдат прехвърлени и върху сфери, в които сега няма протести - като социалната сфера. Това е нещото, което би могло да осигури по-мащабен успех на тези протести, но дали ще се случи това, не се наемам да твърдя". 

По думите му 2-ри септември ще бъде важна дата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама