Милиардер за 15 минути

16:31, 23 авг 20 / Любопитно 25 1698 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Клиент на „Bank of America“ в щата Масачузетс неочаквано стана милиардер заради грешка на банката.

При проверка на банковата си сметка психиатърът Блез Агире установил, че е получил 2,45 милиарда долара. Мъжът проверил отново през мобилното приложнеие и на сайта на финансовата организация, но сумата продължавала да си стои там, съобщи агенция „Блумбърг“, цитирана от БГНЕС.

Мъжът предположил, че банковите служители ще открият сами грешката при трансакцията, но когато това не се случило, се обърнал към мениджъра за връзки с клиенти и настоял ситуацията да бъде изяснена. „Това беше грешка в дисплея и нищо повече“, заяви говорителят на банката Бил Холдин и подчерта, че нещата са коригирани.

Този случай не е единственият, свързан със сметките на клиентите на „Bank of America“, но грешка с толкова голяма сума се случва за първи път.

По-рано този месец финансовата институция пак имаше временни проблеми с дисплея, благодарение на които някои от клиентите ѝ виждаха неточни салда в интернет и мобилното банкиране. Тези грешки обаче не бяха толкова фрапиращи, колкото случая с 15-минутния милиардер Агире.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама