Оставката на Борисов ще е първата стъпка, смята политологът Петър Чолаков

08:30, 10 авг 20 / Политика 25 2133 Шрифт:
Редактор:

Традиционно през август българинът прави ремонт, дали ще бе цялостен ремонтът, или ще е частично обновяването, предстои да видим. Това заяви пред bTV политологът Петър Чолаков. 

Според него оставката на премиера Бойко Борисов ще бъде първата стъпка, но от там нататък трябва да има и други промени. 

Едната оставка е постижима, а другата – по-малко постижима не може да се иска оставка на главния прокурор от улицата – за това има процедури, има конкурси, когато те минат, времето за реакция е свършило, смята обаче друг политолог – Стойчо Стойчев. 

„Обществото очаква от Борисов да вземе решение, коалиционните партньори искат да се изкара мандата, те имат своите основания. Също така е ясно, че Борисов винаги предпочита да се оттегли, отколкото да се конфронтира“, коментира още Стойчев. 

Премиерът публикува снимка с внуците си и обяви, че е време за решения

„Какво могат да кажат коалиционните партньори, при положение, че ако изборите са днес, въобще не е сигурно че ще влязат в един следващ парламент“, отбеляза обаче Петър Чолаков. 

Според него е очевидно, че решението трябва да бъде взето от Борисов. 

„Ако развръзката ще е Борисов да се оттегли назад, а да има един нов кабинет на ГЕРБ, тази блага вест няма да успокои обществото“, смята още Чолаков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама