Палатковият лагер е премахнат с решение на управляващите

09:07, 07 авг 20 / Политика 25 2395 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Палатките, които блокираха движението на няколко места в страната, са били премахнати след едночасово обсъждане на Коалиционния съвет. Това потвърди в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение”, добави той.

Симеонов не съобщи кой е предложил премахването на палатките. Обсъждахме обаче ситуацията около час. „Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата. Ако бяхме оставили така нещата, то можеше да се стигне до малка градска гражданска война”, каза още лидерът на НФСБ.  

От разговора се изясни, че малко след 4 сутринта е започнала специализирана полицейска акция, с която органите на реда вдигнаха блокадите в София, 12 души са били задържани и по-късно освободени.

Като хулигански действия определи Симеонов полетелите яйца и домати по сградата на НФСБ. „Става въпрос за нарушение на обществения ред и за хулиганство. Това е сигнал за ескалацията на агресивността на тази ограничена група хора, която се ръководи от неясни субекти или разнородни такива. Поведението и не може да бъде предвидено и не може да продължава”, каза още той пред Нова телевизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама