ГЕРБ готви две жалби срещу "яките момчета", нападнали журналисти на партийната конференция

17:17, 06 авг 20 / Политика 25 2747 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ГЕРБ подготвя две жалби заради сблъсъците, от които бе съпътствана вчерашната партийна конференция. Това съобщи пиарът Никола Николов в интервю за bTV, което беше излъчено на живо и във Фейсбук страницата на ПП ГЕРБ.

Сблъсъци и напрежение съпътстваха конференцията на ГЕРБ

Едната жалба ще е колективна от името на партията, а другата лично от нашата колежка Ася Таскова, която беше обект на вербална и невербална агресия, телефонът ѝ беше взет и я удариха в стомаха“, съобщи Николов.

Ася Таскова е пиар в земеделското министерство. Името ѝ бе споменато от Николов още във вчерашния ден, когато той разкритикува медиите, че ще се фокусират само върху нападенията над журналисти и пострадалите протестиращи, но не и върху посегателствата срещу членове на ГЕРБ, защото това "не пасва на версията, че биячите са на ГЕРБ".

Журналистът Полина Паунова, която бе нападната от мъже с маски по време на партийното събитие, опроверга думите на Николов, че е отказала да запише Таскова. Нещо повече - тя обясни, че я е помолила за кадри от нападението, но те все още не са изпратени. Малко по-късно Паунова публикува и снимка, на която се вижда как пиарът на ГЕРБ предава проникнал протестиращ на човек "от същата група на мъжа, който ѝ извива ръката и хвърля телефона", а впоследствие твърди, че не го познава.

Днес пиарът на партията обясни, че кадри от въпросните посегателства има, но от ГЕРБ сега ги преглеждат, защото са много и няма да ги разпространят публично на този етап.

Николов бе категоричен, че няма нищо общо с "яките момчета", които вчера биеха и протестиращи, и журналисти. По думите му това са провокатори, пратени там с цел да окървавят  конференцията на управляващата партия, за да не се говори за казаното от лидера ѝ Бойко Борисов.

Той заяви, че от ГЕРБ са провели "собствено разследване" и са установили, че въпросните момчета са участвали и в антиправителствнеите демонстрации пред Министерския съвет.

Попитан как може въпросните момчета да се сдобият с лепенки на ГЕРБ, Николов обясни така: "Сутринта имаше млади здрави момчета, една група от около 30 човека тръгва и пресича бариерата. Съборили са масата и палатката на ГЕРБ. Там са били баджовете...Допускам че са взели баджовете".

"Нали не си представяте, че си плащаме да бият журналисти и наши хора!", заяви той.

Видеоинтервюто бе заснето от вече бившия личен пиар на премиера Севделина Арнаудова, която вчера обяви, че напуска Министерския съвет, за да работи за подготовката на ГЕРБ за предстоящите избори. На няколко пъти във видеото се чу как тя също изказва мнение за случилото се и помага на колегата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама