Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет

09:45, 05 авг 20 / Политика 25 4206 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Личният пиар на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет. Това потвърди тя пред mediapool.bg. Арнаудова се връща на работа в ГЕРБ, защото партията започна подготовка за предстоящите избори. Междувременно премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на актива на ГЕРБ в "София тех парк".

Коя е Севделина Арнаудова?

До момента тя е личен пиар на министър-председателя. Преди пет години той дори лично присъства на сватбата ѝ с Делян Димитров (член на Управителния съвет на „Булгартрансгаз“), който от своя страна е племенник на дългогодишния депутат Марио Тагарински.

Преди да заеме сегашния си пост, Севделина беше пиар на ГЕРБ, като с Борисов работят заедно още от създаването на партията. Тя често дори е била спрягана за един от най-доверените му хора.

Севделина винаги е до Борисов при неговите медийни изяви и е в пряка връзка с медиите. Стана известна и с прозвището „СевдаТВ“, тъй като при всяка обиколка на премиера из България седи на задната седалка на джипа и излъчва на живо от телефона си.

Наскоро името на Арнаудова се забърка в конфликта между Борисов и бившия хазартен бос Васил Божков. В скандала стана ясно, че баща й е бил служител на Божков, а той намекна, че тя е посещавала офиса му и е извършвала "инкасови" услуги в кеш. Тя пък отвърна с обвинения, че поведението на Божков "не е мъжко", че е искал други работи от нея, но не ги е получил.

Името ѝ попадна и в поредица от медийни публикации за имотни сделки. Оказа се, че тя и съпругът й за четири години - от 2015 до 2019 г., са се сдобили с луксозен апартамент и гараж и със скъп имот в Бистрица. За покупките са използвани кредити, които са погасени учудващо бързо. Арнаудова обясни това с дарения от майка си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама