А1 предлага бързи кредити изцяло онлайн

12:34, 06 авг 20 / Любопитно 25 2315 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

A1 e най-новият играч на пазара на потребителските кредити в България, след като официално стартира услугата A1 Бърз кредит. Тя е част от стратегията на А1 да се развива във финтех сектора, като на пазара вече са познати услугите А1 Кредитна карта и дигиталният портфейл А1 Wallet. Процедурата по издаване на А1 Бърз кредит се случва изцяло онлайн, а одобрението отнема не повече от 15 минути. Кредитът е достъпен за всички, без значение дали са абонати на услуга от А1 или не. 

Първата стъпка в процеса е попълването на кратка регистрационна форма за кандидатстване. Тя съдържа кратка информация за клиента – име, фамилия, телефонен номер и електронна поща. Вторият етап е попълване на по-обстойна анкета, свързана с доходите, както и за предоставяне на IBAN, на който да бъдат преведени парите след одобрение.

Процесът на одобрение също е изцяло дигитален - след преглед на заявлението клиентът получава отговор в рамките на 15 минути. При положителен отговор на предоставения имейл се получава съобщение с документите за подпис, а на телефона – специален код, чието въвеждане се счита за фактическо подписване на тези документи. С това процесът по сключване на договор приключва, а желаната сума се превежда по посочения IBAN в рамките на 24 работни часа. Потребителите могат да посочат IBAN на всяка финансова институция, включително да използват и този от приложението A1 Wallet.

Кредитът може да бъде в размер между 100 и 3000 лева. На страницата на A1 Бърз кредит е разработен калкулатор, с чиято помощ всеки може да изчисли каква сума трябва да върне в зависимост от размера и периода на погасяване. Погасяването може да се извърши в различни интервали от време според сумата. За суми от 100 до 300 лева срокът за погасяване е до 6 месеца. Кредит от 300 до 500 лева трябва да бъде върнат най-късно до 9 месеца, а разсрочването на суми между 500 и 3000 лева може да се продължи до 12 месеца. 

Погасяването на кредита може да стане по три начина – чрез плащане в банков клон, през приложение за онлайн банкиране или през дигиталния портфейл A1 Wallet. Няма такси за предсрочно погасяване, а пълните условия на услугата са достъпни на страницата на A1 Бърз кредит

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Petq Atanasova 12:15, 05 фев 22

Кадидаствах за кредит. Договора все още не изпратен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама