Иван Костов подкрепя протестите

11:33, 05 авг 20 / Политика 25 1839 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Аз съм сред мнозинството български граждани, а това рядко ми се случва - да съм в мнозинството, което подкрепя протеста", заяви в интервю за "Свободна Европа" бившият министър-председател (1997-2001) Иван Костов.

Според него обаче се прави опит за обсебване на протеста. "При това жалък опит. Защото наистина е жалко това някой, който е правил стотици милиони от слабостите на хората, защото хазартът е това, да се обръща и да прави партия, да отправя политически послания", добави бившият премиер. 

Той оцени като нулеви шансовете на бизнесмена в изгнание Васил Божков в политиката.

Костов обясни и защо не вярва и на президента Румен Радев. "Моето недоверие към него започва още от разкритията за начина на неговото номиниране, които той никога не опроверга. Говоря за намесата на бившия руски разузнавач Решетников. Недоверието ми минава и през позицията на Румен Радев по време на кампанията за президентски избори, когато той възприемаше 90% от тезите на Кремъл по всички спорни за страната ни въпроси с ЕС и НАТО. Недоверието ми се базира също и на унизителното му поведение пред президента на Русия Владимир Путин. След всичко това можем да стигнем и до вдигнатия юмрук пред президентството (когато Радев слезе при протестиращите – б.а.). Това е партизанския поздрав, който помним от читанките", обясни той.

Костов каза още, че в България има здравна и икономическа криза, към които се добавят политическа и съдебна.

"В България е необходима радикална реформа на съдебната система", каза още Костов. Според него протестите могат да постигнат исканията си, демонстрантите обаче трябва да се опазят от възможно влияние на олигарси върху тях.

Цялото интервю с Иван Костов може да прочетете ТУК.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 11:51, 05 авг 20

Как смее да се появява този наглец,който извърши най-голямото престъпление към българския народ-масова приватизация,която се превърна в масово разграбване на всички работещи предприятия и превръщането им в собственост на верни на СДС хора,които не бяха сънували,че ще станат богати,така бяха наградени за своята овча вярност.
Дано има Господ да ги накаже тези хора начело с Иван за това престъпление!

2 Гражданин 13:00, 05 авг 20

На Предателя на синята идея отдавна трябва да му се потърси съдебна и морална отговорност. Същото се отнася и за самозабравилия се Мафиянски, пардон, Софиянски - сват на Черепа. Стефане, помниш ли как ви се радвахме по сините митинги! Подиграхте се с нас. Нека не забравяме и кмета Янчулев, който държа измислено и принудително софиянци в жесток воден режим и нищо не направи за столицата! Радев, Йотова, Нинова, Орешарски, Станишев - и вие сте като тях! Недейте да лъжете хората, че носите нещо ново! Бивши комунисти няма!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама