Кои са трите най-известни вегетарианки в Холивуд?

19:40, 31 юли 20 / Любопитно 25 1747 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Спори се дали отказът от животински продукти влияе на продължителността на живота и младежкия ни вид. Три от най-известните звезди на Холивуд са убедени и в двете, пише БГНЕС.

Натали Портман

Заради етични принципи актрисата напълно изключи животинските продукти от диетата си. Неотдавна звездата сподели в интервю, че е станала вегетарианка на девет години, след като гледала много анимационни филми. От тогава животните за нея престанали да са храна, а същите същества, като хората,

Портман не само се е отказал от месото, но и не носи кожени дрехи и аксесоари и е пламенен защитник на правата на животните. През 2009 г. тя отиде още по-далеч и стана веган.

По време на първата си бременност тя временно се върна към вегетарианството, защото почувствала нуждата на организма от яйца и млечни продукти.

Памела Андерсън

Андерсън спира да яде месо на 13-годишна възраст, когато видяла баща си да отсича главата на убит от него елен. Тя е добре известен защитник на животните - не носи кожени обувки и дрехи, не яде месо, млечни продукти и яйца.

„Отначало се отказах от месото - за да бъда честна, никога не съм харесвала този вкус и накрая се отказах и от млечните продукти“, споделя 53-годишната звезда. Според нея след преминаване към вегетарианство се подобрява храносмилането, състоянието на кожата и косата и като цяло самочувствието и благосъстоянието на човека. Актрисата смята, че животинските продукти просто не са подходящи за нашето тяло, а вегетарианството й помага да остане млада.

Любимите й храни са авокадо, грейпфрути, краставици, шам-фъстък, хляб и хумус. Андерсън предпочита виното розе. Физическата активност й помага да остане във форма. Напоследък Андерсън все по-често заменя тренировките във фитнес залата с дълги разходки на плажа и танци.

Пфайфър казва „не“ на пластичната хирургия и решава да приеме естественото си остаряване като Божия благодат. Промените, свързани с възрастта обаче, се появяват на лицето на актрисата много бавно. Тя казва, че всичко е свързано с нейната диета. „Сигурна съм, че изглеждам по-млада за възрастта си заради веганството си. Това е най-здравословната диета, която не задръства организма с токсини, които от своя страна ускоряват стареенето ни. Скоро след като преминах към веганството, видът и еластичността на кожата ми се подобриха значително “, твърди актрисата.

Както казва звездата, в началото й е било трудно да се откаже от въглехидратите, но не и от животински протеини - тя никога не ги е харесвала и е хапвала месо, само защото до известно време го е смятала за полезно. Според нея първите седмици са трудни, но след това човек се чувства прекрасно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама