Екоминистърът: Позволяваме на 20 души да блокират 100 000 софиянци

10:20, 30 юли 20 / Политика 25 1073 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В коментар за предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия екоминистърът Емил Димитров е категоричен, че градът не трябва да остава блокиран заради протестите. Позволяваме на 20 души да блокират 100 000 софиянци. Хората не могат да отидат на работа и да заведат децата си на детска градина”, бяха точните му думи.

Той смята и че правителството ще завърши мандата си, а щом има хора, недоволни от управлението на страната, могат да изразят ясно мнението си на предстоящите избори.

Остават затворени кръстовища при Орлов мост и "Цар Освободител" в София

Той коментира и критично ниските нива на част от язовирите у нас. „Няма да допусна водна криза като тази в Перник. Като министър мое задължение е да осигуря водата за питейно-битови нужди. Всички язовири, от които се точи по какъвто и да е повод имат критичен минимум. Язовир Ястребино съвсем скоро ще стигне до нивото, от което ще пазим водата само и единствено за гражданите. 

Няма да допусна водна криза като в Перник, категоричен е екоминистърът

От началото  на годината обяснявам на земеделците, че трябва да намерят алтернативни източници за напояване.  Ще преминем в режим само за питейно-битови нужди в конкретните язовири. Гражданите на България ще имат вода, но ако не падне дъжд ще има проблем със земеделците. Съчувствам им, но трябва дъжд и сняг”, поясни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама