Като котките: Мъж с "9 живота" оцеля след серия от инциденти

20:20, 28 юли 20 / Любопитно 25 1407 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мехмет Йовет, жител на югозападна Турция, провинция Мугла, е преживял 7 фатални инцидента, които го изпращали в интензивно отделение в продължение на дни и дори спирали сърцето му.

Йовет, баща на три деца, бил удрян от електрически ток, претърпявал е катастрофа с автомобил, застрелван е с пушка, едва се е спасил от удавяне след припадане в морето и е падал от високи места три пъти.

„Имаш девет живота като котките, така че сега са ти останали само два“, шегуват се приятелите му с него.

След инцидентите Йовет затворил магазина си, където ремонтира електронни инструменти и се пенсионирал поради увреждания. Сега продава царевица на плажа, съобщават турското издание „Сабах“ и БГНЕС.

„Благодарен съм на Бога за всеки момент, който изживявам в този живот. Сега продавам царевица, за да печеля прехраната си. Не вземам пари от нуждаещи се хора. Усмивката на лицето им е достатъчна за мен", казва късметлията.

Проблемите на Йовет започват, когато той е на 7. Спънал се, докато играел на терасата на семейния си дом си и паднал от височина около 7 метра. След четири дни в интензивно отделение и дълго лечение той се възстановява. Но след седем месеца, докато плува в района на Мармарис, мидена черупка прерязва крака му, когато се гмурка на 6,5 метра. Изгубил много кръв, той изпада в безсъзнание и в крайна сметка сърцето му спира в морето. Той е спасен от местни жители и върнат към живот, след като лекарите успели да съживят сърцето му.

Йовет напуска училище и започва работа в електронен сервиз през 1991 г. Докато ремонтира асансьор, той получава токов удар. Сърцето му спира и той е реанимиран отново от лекари. Но неволите му не спират дотук. Девет години по-късно той пада от височина 9 метра върху бетонен под, докато монтира антена. Йовет преживява същия инцидент 11 месеца по-късно и при това падане някои от костите му са счупени.

През 2008 г. Овет се скарал със собственик на магазин, който го застрелял с пушка. Той останал 60 дни в интензивно отделение с 15 куршума в тялото; 10 от тях по-късно били извадени. Последното му премеждие е пътнотранспортно произшествие през 2014 г., при което осем от костите му са счупени. След последния инцидент Йовет се пенсионира и се надява да не му се удава да разбере дали наистина има 9 живота, като котките. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама