Радев не подкрепя промените в кабинета - смята, че те са опит за печелене на време

14:25, 24 юли 20 / Политика 25 1734 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Основен приоритет на управлението трябва да е сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Това заяви във Велико Търново президентът Румен Радев в отговор на въпрос за продължаващите граждански протести в цялата страна. Президентът е в града заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов за произвеждането в офицерски чин на новия випуск на военното училище.

Снимка: БГНЕС

Румен Радев определи рокадите в кабинета като опит за печелене на време, от който губи България. По думите му липсата на доверие в управлението е най-страшното за държавата и обществото.

„Всички виждате, че България се събуди. И както е казал Вазов - “И в няколко дена тайно и полека народът порасте на няколко века“, заяви държавният глава.

Президентът посочи, че слуша призивите на гражданите, чете техните плакати, а всички протестиращи развяват единствено националния трибагреник. „Това показва, че преживяваме някакво пречистване, защото след години на лъжи и на унижение, българите изричат истината открито, с кураж и с достойнство“, подчерта Румен Радев. Държавният глава посочи, че изходът от тази криза може да бъде само оставка на правителството и на главния прокурор и предсрочни избори, съобщиха от прессекретариата му.

Назначиха новите министри в кабинета "Борисов 3"

"Заемам страната на хората и искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и за спазването на Конституцията, а не да ги погазва, посочи държавният глава, помолен да коментира думи на управляващите, че заема само едната страна в протестите. Румен Радев заяви, че България се нуждае от управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от нея.

„Ето това искам да видя и за това ще се борим всички, каквито и необходими конституционни и законови промени трябва да се извършат“, допълни президентът. Запитан дали вижда политическа воля за промяна, президентът посочи, че има силна гражданска воля, а от нея се ражда и политическата.

Промените в кабинета не спряха протестите, следващата седмица се готви национална стачка

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че: "В политиката трябва да има диалог, няма война на унищожение. Трябва да има врата, през която институциите да минават и да могат да разговарят".

Снимка: БГНЕС

По повод новите министри Каракачанов заяви, че министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е професионалист от кариерата и не е политическо лице,а за проф. Константин Ангелов, че е уважаван професор и лекар.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 мъжът на Първата дама 15:07, 24 юли 20

много се страхува за себе си и господарите си

2 Анонимен 15:20, 24 юли 20

Радев никой не го е питал.Той не зачита мнението на мнозинството от този народ.София не е България.Ако на някой му се играе на война, да отива в Албания.

3 Анонимен 22:49, 24 юли 20

Този човек трябва да бъде прибран в лудницата!!! Това подобие на Хитлер трябва да бъде озъптян колкото може по бързо!!! Иначе голяма беля ще ни отвори, на всички Българи!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама