Нови случаи на COVID-19 в Министерски съвет, Борисов – с отрицателни тестове

13:25, 24 юли 20 25 2610 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Премиерът Бойко Борисов, началникът на кабинета му Деница Желева и членовете на екипа на министър-председателя са с отрицателни тестове за COVID-19, съобщиха от правителствената служба. По-рано излезе информация, че Борисов е поставен под карантина, след като Желева вчера е дала положителна проба.

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19. Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС. Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима. По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове.

269 нови случая на коронавирус за денонощие


Снимка: БГНЕС

Коя е Деница Желева?

Деница Желева стана началник на кабинета на Борисов миналата година, след като предшественичката ѝ Румяна Бъчварова бе назначена за посланик в Израел. Тя е с премиера повече от 10 години, като винаги участва в преговорите, които той води в чужбина - включително последно по Многогодишната финансова рамка на ЕС, за която бяха договорени 29 млрд. евро за България до 2027 г.

Желева е била и съветник по външна политика на президента Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.), остава и в служебния кабинет на проф. Георги Близнашки, където неин ресор също е външната политика. Работила е и за фондация "Конрад Аденауер". Тя участва и в организацията на първото за България председателство на Съвета на ЕС. 

През 2009 г. Желева се дипломира като магистьр по Скандинавистика, Американистика и Икономическа психология в Рейнския университет „Фридрих Вилхелм” в Бон. Има изкаран основен дипломатически курс към Дипломатически институт към Министерство на външните работи, както и международен дипломатически курс в Дипломатическата академия на Федералното министерство на външните работи на Германия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама