Семейство Баневи са новите стари стопани на къмпинг "Каваците"

16:33, 23 юли 20 25 2238 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Частен съдебен изпълнител въведе във владение къмпинг "Каваците" на фирмата на Никойлай и Евгения Баневи "Русалка Холидейс". От днес къмпингът се охранява от нова фирма, предаде БНР.

Делата за собствеността на къмпинга се водят от 4 години, а в края на юни Бургаският районен съд върна пълноправното управление на семейство Баневи, които имат обвинения за данъчни престъпления и пране на пари.

Банев се отказа от адвокатите си, после ги преупълномощи

Скандалът със смяната на стопаните на къмпинга в разгара на сезона продължава вече трети ден, а през вчерашния ден се стигна до напрежение между съдебния изпълнител и настоящите наематели.

 

Наемател на къмпинга в момента е Цено Ценов. Неговият представител Мария Николова обвини частните съдебни изпълнители, че превишават правата си:

"Цено Ценов се разпорежда и държи имота. В този случай законът е категоричен, че частният съдебен изпълнител трябва да спре изпълнението, да ни даде законовия срок, за да може ние да си направим възражения и пред съда да поискаме спиране".

Заради смяната на стопаните на къмпинга туристи и наематели на обекти там могат да бъдат принудени двойно да платят сумите за наем, но засега това не се е случило.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама