Банев се отказа от адвокатите си, после ги преупълномощи

12:54, 26 юни 20 25 1174 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Николай Банев се отказа от всички свои защитници до момента по делото. Той направи това в началото на днешното заседание в Специализирания наказателен съд.

Обвиненият в ръководене на организирана престъпна група, пране на пари и държане на боеприпаси, поиска 30 минути почивка, за да може да говори с адвокатите си, с които твърди, че не е могъл да разговаря 5 месеца.

В крайна сметка Банев преупълномощи досегашните си защитници и те продължават да го защитават.

Делото срещу Баневи продължава с разпити на нови свидетели

По време на заседанието задържаният бизнесмен поиска да даде обяснения, в които определи делото като бутафорно и заяви, че 20 месеца е задържан под строг тъмничен режим. Той се оплака и от законовата репресия, която се води срещу него.

Банев настоя съдът да му покаже документ за изискуеми и неплатени данъци, за да се оправдае задържането му, за което твърди, че нямат доказателства.

В края на изказването си бизнесменът поиска отвод на съдията и прекратяване на делото. Всичко това обаче бе отхвърлено от съда и определено като неоснователно.

Николай Банев и съпругата му Евгения са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Бизнесменът е обвинен като извършител на  данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач. Обвиненията завариха семейството в Ница в края на 2018 г. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември 2018 г.

На 26 ноември миналата година Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която допусна обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от тях на стойност 141 820 225,19 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама