Промени и в Комисията за финансов надзор

14:23, 23 юли 20 25 1765 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Дългогодишният член на Комисията за финансов надзор (КФН) Владимир Савов е новият стар заместник-председател на регулатора, ръководещ „Застрахователен надзор“. Това решиха депутатите днес, след като кандидатурата му бе входирана в Народното събрание в началото на месеца от председателя на КФН Бойко Атанасов, съобщи Нова телевизия. Савов беше единственият кандидат за поста.

Владимир Савов е предложен за заместник-председател на КФН

Савов беше временно изпълняващ длъжността зам.-председател на управление „Застрахователен надзор“ в продължение на 9 месеца, след като дългогодишният титуляр Ралица Агайн подаде оставка през лятото на 2018 г. покрай фалита на застрахователната компания „Олимпик“.

През януари 2020 г., дни преди да изтече редовният му 6-годишен мандат като член на КФН, Савов изненадващо подаде оставка, а парламентът го освободи с голямо мнозинство. Тогава той напусна, за да участва в управлението на казахстанския регулатор.

Член на комисията става Петър Джелепов, който ще подпомага политиката на КФН по анализ и оценка на риска на финансовите пазари, усъвършенстване на надзорната практика и защита на интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама