Протестът парализира центъра на София

22:02, 22 юли 20 25 3358 Шрифт:
Редактор:

14-и пореден ден продължава недоволството срещу правителството и главния прокурор. Искането остава същото – оставка.

След 21:00 часа протестиращите се пръснаха в седем посоки, за да блокират основните кръстовища в центъра на София. Голяма част от недоволните се отправиха и блокираха "Орлов" мост. Други продължиха към площад "Македония", паметника на Васил Левски, бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Дондуков", Централните хали, Петте кюшета и бул.  "Раковски".

Към 22:00 часа на площад "Македония" се образуваха дълги опашки от блокирани автомобили и трамваи.

Традиционно протестът започна в Триъгълника на властта, където тази вечер недоволните хвърлиха тоалетна хартия пед сградата на Министерски съвет.

Снимки: Юлиан Тодоров

Преди това протестиращи се събраха пред Съдебната палата в София, за да изразят недоволството си към главния прокурор Иван Гешев. Те хвърлиха своите каскети към сградата на Съдебната палата. Хората искат справедлива съдебната система, ново обвинение и контрол над обвинител №1 и ограничаване на правомощията му.

Снимки: БГНЕС

По-рано днес от „Демократична България“ внесоха искане до ВСС и до министъра на правосъдието с искане за оставка на Иван Гешев

Един от недоволните се опита да пресъздаде снимките на спящия премиер и снимките от спалнята му, на които се виждат пачки и пистолет.

Снимка: БГНЕС

Акцент на деня: Как протестите раздвижиха водата в блатото на управлението?

За 13-и пореден ден във Варна се провежда протест срещу правителството. Днес има и голяма група от хора, които протестират срещу готвените промени в Закона за хазарта. Протестът стартира с блокада на кръстовището пред общината, която продължи 10 минути, предава bTV.

През деня граждани се събраха пред сградата на областната администрация. Недоволството е мирно, без напрежение, както беше и предишните дни.

По-рано днес пред Народното събрание и хазартният бизнес поиска оставката на управляващите. Според тях законовите промени ще доведат до фалита на малкия и среден бизнес в бранша.

В момента в игралната индустрия са заети близо 30 000 души и има опасност 25 000 от тях да загубят работата си, твърдят протестиращите.

Снимка: ТОПНОВИНИ

Снимки: Юлиан Тодоров

Снимки: Юлиан Тодоров

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама