Не трябва да има безвъзмездни помощи от ЕС, те развращават и корумпират, категоричен е Джамбазки

18:49, 20 юли 20 25 1419 Шрифт:
Автор:

Четвърти ден в Брюксел продължават споровете на Европейския съвет за размера на Многогодишната финансова рамка и за формата и размера на Фонда за възстановяване. Основното противоречие е за това, какъв да бъде размерът на "безвъзмездните" финансови помощи. Безвъзмездни помощи не трябва да има. Те развращават и корумпират. Това заяви евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР)  Ангел Джамбазки.

"Нещо повече, "безплатните" помощи, разбира се, не са безплатни, а ще бъдат гарантирани от всички правителства, на всички държави-членове на ЕС. В известен смисъл, "безплатните" помощи ще се изхарчат от част от държавите, но ще се изплатят от всички. Настояването за "безплатни" помощи цели да опрости, да прикрие и замете недалновидна, неудачна и безотговорна финансова политика на част от държавите-членове", пише Джамбазки във "Фейсбук".

Джамбазки: Настоящето трябва да е за младите, но те трябва да го вземат в ръцете си

"Фондът за възстановяване трябва да е изграден изцяло на основата на заеми с приемливи лихви. Всяко едно правителство трябва да обясни на своите данъкоплатци защо и какъв заем иска. Ако има нужда от заем", допълни той.

"След това да покаже прозрачно на данъкоплатците ясен и четим план, как ще изразходва този заем. Кои точно отрасли и предприемачи ще подпомогне и защо. Ако успее да убеди данъкоплатците си, съответното правителство тегли заем и го влага във възстановяването на икономиката си. След което връща заема. Така е разумно и справедливо. Който има нужда, тегли заем и го връща", категоричен е Ангел Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама