Джамбазки: Настоящето трябва да е за младите, но те трябва да го вземат в ръцете си

17:44, 02 юли 20 / Политика 25 1678 Шрифт:
Автор:

Всички български граждани трябва да участват в политиката още от момента, в който им позволява Конституцията. Всички трябва да имат достъп до политическите решения. Това заяви евродепутатът от групата на  Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки по време на  уебинар на тема „Бъдещето на европейските младежки политики“, организиран от Бюрото на Европейския парламент в България и Националният младежки форум.

Той припомни, че винаги е насърчавал младите да участват в политиката, в референдумите и изборите. И даде пример с инициативата в Стара Загора в защита на парка "Бедечка", в която се включиха много млади хора с различна политическа ориентация. Джамбазки напомни също, че в момента върви инициатива на МО за участие на ученици в националното военно обучение.

Джамбазки: Резолюцията на ЕП за расизма е срам за европейските нации

"Кенеди е казал: "Американецо, не питай какво е направила Америка за теб, кажи какво направи ти за нея! Това е чудесна изходна точка за всеки български гражданин. Важно е хората да могат да формулират своите идеи и да ги защитят. Така ще могат да участват в разпределението на бюджета в общината си, в държавата или в ЕС", заяви евродепутатът.

Той отправи призив към всеки един да бъде активен, да посади дърво, да боядиса пейка или да занесе храна на болни хора. "Трупайки този опит и капитал след това трябва да изисква от хората, които избира, все повече и повече. Настоящето трябва да е за младите, но те трябва да го вземат в ръцете си", каза Джамбазки.

"Бъдете активни, това е единственото нещо, което ще ви даде всичко. Всеки може да ви даде пример за позицията, на която се намира... За да стигнете някъде, трябва да тръгнете и да бъдете активни. Политиката не е срамно нещо, тя не е мръсна работа. Мръсна я правят част от хората, които се занимават с нея. Не може да стоите извън политиката и да я наричате "мръсна". Бъдете участници, а не консуматори. Изисквайте от себе си и след това от останалите", завърши евродепутатът от ЕКР.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама