Няколко опита за покушение преживял през годините Ахмед Доган

09:55, 19 юли 20 / Политика 25 1994 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
"Не само един, а няколко опита за покушение е преживял през годините почетният председател на ДПС Ахмед Доган", разкри депутатът от движението Ерджан Ебатин пред bTV. Затова е била назначена и охраната му от НСО през последните 11 години и това е било не по негово желание.
 

Вече факт: Доган и Пеевски не са охранявани от НСО


Опитите за посегателство върху първия лидер и създател на ДПС са датирали, както преди публично известния от 2013 г., така и след това. "Използван е бил дори и "калашник", разкри още народният представител.

По повод репликите на премиер и президент по адрес на "Шиши", Ебатин беше категоричен, че такъв човек не познава, а подобен език не върви да бъде използван от държавници. След уточнението на водещата, че става въпрос за Делян Пеевски, Ерджан Ебатин възкликна: "Това е уличен език, който не подхожда на нито един държавник в България. И премиер, и президент трябва да говорят аргументирано и сериозно. Делян Пеевски развива бизнес не само в България, а и в други страни. Не можеш да обвиняваш един човек, че развива успешен бизнес, за неговите качества. Аз съм убеден, че заради неговите качества на добър бизнесмен той може да си партнира с всеки кабинет на България".
 

Илхан Кючюк призова Борисов да каже кой е „Шиши“


За обвинението на премиера, че редил кабинети на президента, а контраатаката на Румен Радев, че Бойко Борисов на него е давал милиарди за обществени поръчки, депутатът от ДПС контрира: "Някой може ли да докаже това, или е просто така казано, за да прозвучи по някакъв начин? Не можеш да обвиняваш бизнесмен, който е дал 10 милиона дарения за 70 болници в страната и общини, на един човек, който е дарил писиар тестове и продължават тези дарения. И за това няма никаква конкретика, това са просто приказки, които нямат доказателствена част", възмути се още народният представител от ДПС.

Ерджан Ебатин прогнозира, че вотът на недоверие няма да мине, но кабинетът ще претърпи силна промяна следващата седмица.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 00:00, 20 юли 20

Ako biaxa otstranili Dogan i Peevski niamashe da e tolkova silen, a i na gusthera otriazana opashkata. Dogane, otdavna paradirash, che si v zaslujen otdix. Ami xaide da go napravish istinski. Jivei si starinite spokoino, sthoto nistho v groba si niama da vzemesh. Sthe si otidesh ot tozi sviat sas zatvoreni ochi i prazni raze..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама