Илхан Кючюк призова Борисов да каже кой е „Шиши“

08:46, 17 юли 20 / Политика 25 2240 Шрифт:
Редактор:

Делян Пеевски е част от ДПС. Когато се вземат решения, той участва не само в дебата, а и при взимане на решения. Нека премиерът да каже кого визира под „Шиши“. Аз нямам никакви асоциации с Делян Пеевски, но Борисов да излезе и да каже, а не да се крие зад широкия гръб на г-н Пеевски.  Това заяви пред bTV евродепутатът Илхан Кючюк

"От думите на президента разбрах, че не му е оказвано влияние при избора на служебен кабинет. От самото начало казахме, че няма да участваме в разговора кой да бъде следващият главен прокурор, защото не е работа на политиците. Дали Иван Гешев работи добре, ще кажат българските граждани. Има недоволни, но има и такива, които са удовлетворени от работата на Иван Гешев“, каза още Кючюк.

„ДПС в редица формати и случаи е получавало огромна международна подкрепа. Категорично ще подкрепим вота на недоверие срещу управляващите. Ние не можем да сме отговорни за структурните промени в управлението, защото не участваме в него", допълни още той.

И допълни, че Ахмед Доган и Делян Пеевски не се охраняват от НСО от момента, в който изразиха лична воля. "Не знам кой ги охранява в момента. За да има основание от 2009 г. Ахмед Доган да се охранява, явно е имало заплаха за неговия живот и здраве. Надявам се да няма заплаха за живота му, защото някой трябва да понесе политическа отговорност, ако има. Отидохме на Росенец, за да покажем възмущението си от Христо Иванов. Идеята му беше да потърси провокация. Той се опита да покаже, че брошката „законност“ може да се закачи само на неговия ревер“, обясни евродепутатъ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама