Турция се противопостави на санкциите срещу „Турски поток“

14:29, 17 юли 20 / Свят 25 1873 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Представител на Анкара обяви, че Турция е против планираните едностранни санкции, които САЩ планира да наложи на страните по проектите „Турски поток“ и „Северен поток-2“, предава БГНЕС.

Според източника проектът „Турски поток“ е реализиран в съответствие на нуждите на региона и САЩ няма право да се намесва.

Газопроводът минава по дъното на Черно море, свързвайки Русия и Турция, и изнася газ за България, Гърция, Северна Македония. След приключване на цялата инфраструктура газопроводът трябва да стигне до Сърбия и Унгария.

Припомняме, че и другата страна по проекта – Русия също определи като недопустими опитите на САЩ за намеса в „Турски поток“ и „Северен поток-2“. Депутатът Михаил Шеремет категорично заяви, че и двата проекта ще бъдат завършени.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Капацитетът на газопровода „Турски поток“ с дължина от 930 км е 31.5 милиарда кубически метра газ годишно. Първата тръба е с капацитет 15.75 милиарда кубически метра газ годишно и е предназначена за Турция. Втората тръба е предназначена за Южна и Югоизточна Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама