След снимките: Разпространиха и видео от спалнята на премиера

16:06, 16 юли 20 / Политика 25 5855 Шрифт:
Редактор:

Нови кадри от спалнята на премиера Бойко Борисов в резиденцията му в софийския кв. "Бояна" бяха разпространени днес от анонимен подател - този път те са под формата на видеозапис, а изпращачът дава да се разбере, че има още какво да показва, съобщава "Дневник". Видеото бе публикувано в сайта "Афера".

Поредната порция кадри е изпратена на фона на продължаващите от седмица масови протести с искане за оставка на правителството и заявката на премиера Борисов, че ще продължи да управлява.

В последните седмици до медиите анонимно бяха изпратени първо един аудиозапис, за който прокуратурата започна проверка, а в следващите дни - и няколко снимки. Те показваха основно нощно шкафче с пистолет отгоре, а вътре банкноти по 500 евро, а на един от кадрите - и кюлчета. На една от снимките се виждаше спящ на спалня мъж, а самият Борисов потвърди, че това е той.

Изтече нов запис с гласа на Борисов (Аудио)

Разпространяването на снимките стана повод министър-председателят да даде извънреден брифинг с цялото ръководство на ГЕРБ зад гърба си, на който обяви, че го атакуват с компромат, направен като по учебник на КГБ. Все пак премиерът тогава потвърди, че снимките са от интериора в "Бояна", и предположи заради вида на мокета, че компроматът е от преди година - по време на подготовката на европейските избори, когато се е срещал там и със съпартийци.

Сега изпращачът на имейла изрично посочва, че има още какво да покаже и възнамерява да го стори. "Да, имаме и видео! И пачки с още непоказвани номера... Да спрем дотук?! Абсурд!", се казва в съобщението. Думите кореспондират с реплика на Бойко Борисов от тази сутрин, когато обясни защо няма да подаде оставка: "Служебно правителство - абсурд. Тогава ще се подмени протестът с наш протест."

Видеото, озаглавено Na_ gosti_u_Bace, изглежда заснето с мобилен телефон, а държащият го минава от помещение в помещение, надзърта в банята и стига до спалнята. Там отваря нощното шкафче, върху което има пистолет, а вътре - банкноти.

Както и предишните имейли, и този е изпратен през guerillamail (временен имейл адрес - б.р.). Както и досега, имейлът е от български IP адрес, от мрежата на A1, но както вече бе коментирано, това може да се манипулира.

В имейла сега има и прикачена снимка, която обаче очевидно е от друг момент, защото има разминаване между виждащото се от нея и във видеото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама