Гешев: Категорично няма да подам оставка

12:33, 16 юли 20 25 2605 Шрифт:
Редактор:

Категорично няма да подам оставка. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Шивачево. Той пристигна в града заради мащабна спецакция на прокуратурата срещу битовата престъпност.

"Продължавам борбата с мафията и битовата престъпност. Работя за хората", заяви Гешев, цитиран от "Нова" телевизия по време на  на брифинг за провеждащата се спецакция срещу битовата престъпност в Сливенско.

Оставките на министри са подхвърлени огризки, смята организатор на протестите

Според главния прокурор държавата е абдикирала от малцинствените групи, които продължават да са необразовани и да извършват престъпления.

Той изказа своята благодарност за съвместната работа с полицията и служителите на реда, които са били подложени на голямо натоварване по време на извънредното положение и в осигуряването на обществения ред по време на протестите.

"Твърдо решени сме да работим само за българските граждани, независимо кой е извършил или за кого има данни или доказателства, че е извършил престъпление или нарушение на закона. Ще продължим да работим с еднакъв подход към всички. Това е единственинят начин да покажем на българските граждани, че има и е възможна  спарведливост, а не че има недосегаеми хора, които са над закона,  благодарение на това че имат политиески връзки", заяви обвинител №1.

"Ей, това е проблемът - че вместо да се обединяваме и да имаме общи интереси като държава, ние се борим и се борим не за себе си, а в името на една шепа олигарси и политическа мафия, които искат да продължават да крадат и да бъде, както 30 години. Е, няма да стане. Няма да си подам оставката и ще продължа да се боря с това нещо, докато мога аз", заяви Гешев.


Главният секретар на МВР Ивайло Иванов сподели, че разбрал за оставката на вътрешния министър Младен Маринов от медиите.

Поводът за специализираната операция на прокуратурата е извършено изнасилване от 19-годишен младеж, посегнал на 87-годишна жена, след като се е напил. Мъжът е арестуван. Жената е в добро общо състояние.  А в Градец е задържана лихварска група, след операция на НСБОП, съобщи главния секретар на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама