Оставките на министри са подхвърлени огризки, смята организатор на протестите

08:43, 16 юли 20 25 2031 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Оставките на министрите Младенов, Горанови и Караниколов са огризки, подхвърлени на протестиращите като на улични кучета", смята проф. Велислав Минеков, който е сред организаторите и участниците в демонстрациите.

"Протестите ще продължат до оставка на цялото правителство", категоричен е
Минеков, който заяви пред bTV, че в осмия ден на недоволството демонстрациите ще са „чудовщни“.

Организаторите на протестите са Борисов и Гешев, които са разпалили искрата на недоволството", заяви Минеков.

Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов

Според него управляващите „не предполагаха, че не са обичани“ и живееха в някакъв паралелен свят. По неговите думи премиерът Борисов е заблуждаван от съветници, но единственият вариант, който удовлетворява протестиращите е оставка на целия кабинет и никакви кадрови промени в кабинета няма да го променят.

„Тези хора, които изскочиха на улицата, са младежи на по 20 години, те не знаят кои са партиите в парламента, но знаят коя е причината за нашите нещастия“, заяви Минеков.

По неговите думи прогнозите на премиера, че оставката на кабинета ще доведе до тежки икономически последствия не е вярно, а напротив - „ще се замогнем, защото ще спре корупцията веднага“.

Проф. Минеков разказа и за сблъсъка между полиция и протестиращи пред бившия Партиен дом в шестия ден на недоволството, на които е бил пряк свидетел. Той определи случилото се като „тероризъм“ и поздрави полицаите за арестуването на провокаторите

Всичко е започнало с „театрална постановка“, след като е била хвърлена първата бомбичка, едно момче се е направило на ранено и се е свлякло на стълбите, което е предизвикало реакция сред протестиращите, разказа Минеков.

Той заяви, че младежите, инициирали сблъсъка са от софийския квартал „Надежда“ и са били организирани от човек с прякор Каратиста.

По неговите думи е можело да има сериозни последствия при инцидента, защото „се пръсна една бутилка с бензин, ако имаше втора пиратка, щеше да стане страшно“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама