Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта, категоричен е президентът

18:12, 15 юли 20 / Политика 25 3034 Шрифт:
Автор:

Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане за оставка на правителството и главния прокурор, за свобода, законност и справедливост. Жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и много други градове са доказателство, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти и социални категории. Това заяви в обръщение към нацията президентът Румен Радев.

"Това, което става днес по улиците е достояние на всички българи граждани, които отсвояват днес своето бъдеще. Но не трябва да забравяме, че мафията се храни от страха и апатията. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста. Това е нашата обща кауза, заяви държавният глава.

Радев бе категоричен, че внушенията, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани са оскърбителни и издават арогантност и политическо безсилие. Президентът ги определи като лъжи, клевети и сеене на разкол.

На спешна среща при Борисов обсъдиха три варианта за излизане от кризата

"Никога народът ни не е бил по-искрен в искането си за законност, по-зрял в решителността си без насилие да си върне държавата, отсече Радев и добави: Затова трябва и сме длъжни да бъдем мъдри и единни. Да не допуснем егоизма и предразсъдъците и външни сили да внасят разединение в редиците ни", призова той.

"Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, доверието е загубено, сегашният олигархичен властови модел е изчерпан и отречен от хората, заяви президентът", заяви Радев.

"Рестартът на управленския модел минава през оставка на правителството, на главния прокурор и честни избори. Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта - от нас, от всеки един от нас", заключи Румен Радев. 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:45, 15 юли 20

Този човек ще загроби България!!! Всички ще го разберат но ще бъде късно!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама