ЦСКА готови да слязат в долна дивизия, но не и да подпишат за тв правата

10:16, 14 юли 20 / Спорт 25 2585 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ръководството на ЦСКА излезе с остро писмо до БФС, в което изрази пълното си несъгласие с новия договор за телевизионните права в българския футбол. "Червените" са категорично против сделката с досегашната компания, която излъчва мачовете, да бъде удължена с още 5 години и заявиха, че няма да подпишат такъв контракт, дори наказанието да бъде изваждане на тима в по-долна дивизия.

Задава ли се бунт срещу БФС за телевизионните права?

От тима питат какви обстоятелства и причини налагат спешното подписване на новия контракт, при положение, че остава още една година до изтичането на стария договор. Ръководството на клуба заявява готовността си да сигнализира всички регулаторни институции у нас и Европа за четворния конфликт на интереси -  собственикът на телевизията, излъчваща срещите, собственикът на фирмата за правата, собственикът на доминиращия клуб в първенството и член на Изпълкома да бъде един и същ човек, а именно Кирил Домусчиев.

Припоомняме, че договорът за телевизионните права беше продължен до сезон 2026/2026, но ЦСКА и "Левски" категорично заявиха, че той не ги устройва, а новият мажоритарен собственик на "сините" Наско Сираков дори заяви, че може да не допусне камерите на телевизията, която ще излъчва мача, на стадион "Георги Аспарухов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама