Димитър Франтишек е кандидат за шеф на Апелативната спецпрокуратура

15:32, 13 юли 20 25 1651 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бившият ръководител на Специализираната прокуратура Димитъp Франтишек Πeтpoв се е кандидатирал да оглави второинстанционната спецпpoĸypaтypa. Срокът за участие в конкурса изтича днес и засега Петров е единственият кандидат, предаде БНР.

Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка

Този май след няколко месеца на поста Франтишек се оттегли без обяснение от Специализираната наказателна прокуратура. Тогава главният прокурор Иван Гешев му благодари и обясни изненадващата оставка с това, че е "възникнал проблем, който му пречи да се концентрира върху дейността си като ръководител".

Постът, за който сега Димитър Франтишек Петров се канидатира, е вакантен от повече от две години. През това време се провалиха три процедури. След оставката му без титулярен ръководител е и първоинстанционната наказателна прокуратурата поради липса на кандидати да я оглавят. В момента неин временен ръководител е Xpиcтo Динeв, който от своя страна преди време предсрочно се оттегли като ръководител на Софийската градска прокуратура.

Христо Динев е новият временен шеф на спецпрокуратурата

Междувременно днес стана ясно, че председателят на Асоциацията на прокурорите Евгени Иванов е номинацията на прокурорите за член на ВСС на мястото на Даниела Машева, която напусна съдебния кадрови орган, за да стане заместник на главния прокурор Иван Гешев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама