Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка

16:01, 13 май 20 25 2070 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ръководителят на Спецализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров е подал оставка, съобщи БГНЕС. Молбата му е била одобрена днес на заседание на прокурорската колегия във ВСС. Петров е назначен за редови обвинител в Специализираната прокуратура.

Временен ръководител на специализираната прокуратура ще бъде Ангел Илиев от Върховната административна прокуратура, определи още колегията.

Димитър Франтишек поема временно Спецпрокуратурата


Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Димитър Петров спецпрокуратурата е укрепнала кадрово, а резултатите са видими. Но е възникнал проблем, който му пречи да се концентрира върху дейността си като ръководител, и заради това е подал оставка“, съобщи главният прокурор Иван Гешев. „В специализираната прокуратура има специфики, рискът е по-голям, като например подлагане на атаки от кръгове, свързани с обвиняеми, политически интереси, чисто политически атаки и медийното отражение, и се стига до амортизация. Натовареността също е голяма, работата е тежка и въпреки определените финансови стимули, няма голям брой желаещи за работа в тази прокуратура, което е обяснимо“, допълни още Гешев и благодари на Петров за работата му в специализираната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама