Големите кавички

15:00, 10 юли 20 / Големите кавички 25 1600 Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (29 юни - 3 юли)

Какъв преврат? Никой не е отишъл при президента, а при негови функционери, при които e видно, че има нарушение...Ако са виновни, да си понесат вината. Мен за всеки сигнал ме разкарват като панаирджийска мечка да ме снимат и не съм казал една дума...Крайната цел е нагнетяване на гражданско и етническо напрежение...Гражданско, защото ще стане в София и големите градове, ще стане и на „Росенец“. Дал съм указания на вътрешния министър да бъдат максимално нащрек и подготвени...". Така премиерът Бойко Борисов коментира провелите се вчера антиправителствени протести.

А, бе, приятелю, цял живот се пазя да не ме върнат към юмруците. Хубав бой няма. Като си свиеш юмрука трябва да знаеш, че и от другата страна има юмрук. И след това, като седнеш да вечеряш, не ядеш хубаво. Щипе ти. И да победиш, пак боли. Бой хубав няма и то в условията на най-тежката пандемия, която се развива и предстои...",  обърна се той към президентът Радев, който излезе сред протестиращите и ги призова да изгонят мафията от изпълнителната власт. 

По думите на Бойко Борисов не е присъщо на президента като обединител на нацията да говори по този начин за легитимно избрани органи и за съдебната власт, която по думите на министър-председателя е легитимно избрана.

Но и това съм готов да простя пред истинската заплаха, която идва. Така навремето България пада под османско робство. Феодалите, болярите са се изпокарали и в един момента, като са се огледали, хайде – 500 години после”, добави премиерът.

Нито съм ходил на зимните, нито на летните сараи. Но много от протестиращите лидери са били там, настоя Борисов.

Христо Иванов протестира с тези, които го къпаха, те го изкъпаха, а той отива да ги подкрепя...Сега Томислав ми го показа, защото аз съм се карантинирал от телевизии и четене на сайтове, защото това ме настройва. И аз виждам артисти - единият върви и носи знамето, много е важно то, а другия го бута, бута до водата докато джапне и го пуска да си излезе обратно. Ако ще го давиш, дави го... ако ще го качваш в лодката - качвай го, какво правиш” . Така премиерът коментира акцията на Христо Иванов на брега на лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи