Домусчиев: Фантасмагория е клубовете сами да си продават тв правата

11:21, 09 юли 20 / Спорт 25 2057 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Фантасмагория е футболните клубове сами да продават телевизионните си права, заяви собственикът на "Лудогорец" и на "Нова броудкастинг груп" Кирил Домусчиев, цитиран от Дневник.

"Това са фантасмагории. Навсякъде правата се продават от федерациите, а не клуб по клуб. Вие представяте ли си сега да преговаряме с "Реал" (Мадрид), "Барселона", "Атлетик" (Билбао)", заяви Домусчиев в Разград.

Задава ли се бунт срещу БФС за телевизионните права?

Наскоро собственикът на "Левски" Наско Сираков поиска по-справедливо възнаграждение за клубовете спрямо гледаемостта на мачовете на всеки клуб.

Домусчиев, който също е собственик и на фирмата посредник за продажбата на тв правата "Футбол про медиа" и е в изпълнителния комитет на БФС, посочи: "Ние даваме най-голямата сума, и то не за първа година. Тая сума как ще си я делят клубовете - аз нямам претенции. Ако някой е готов да даде повече, е добре дошъл".

Той обясни, че около 5 млн. лева струва производството на телевизионното излъчване на мачовете, което е извън сумата, която телевизията плаща за тв правата на година (6.5 млн. лева).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама