Избраха дата за първия мач за новия сезон в Англия

14:00, 08 юли 20 / Спорт 25 2038 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Футболната асоциация на Англия е избрала 30 август за дата на мача за Суперкупата - “Къмюнити Шийлд”, с който се слага началото на новия сезон, съобщиха от Daily Mail, цитирани от Sportal. По традиция в този двубой съперници са шампионът и носителят на Купата на Англия. Има обаче вероятност този двубой или да не се състои на тази дата, или да не бъде точно между съответните противници.

Сигурно засега е само, че единият участник в тази среща ще бъде Ливърпул, който заслужи трофея от Премиър лийг и ще е свободен на въпросната дата. Съперник би трябвало да му бъде един измежду Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал и Челси, които са полуфиналисти в надпреварата за Купата на ФА. В същото време обаче двата клуба от Манчестър имат шанс да играят финал в Шампионската лига и Лига Европа, които са насрочени за 23 и 21 август. Това означава, че ако някой от тях стигне финала и в същото време е триумфирал за ФА Къп, то е много вероятно после да откаже да спори с Ливърпул седмица по-късно, защото тогава би трябвало да се намира в почивка. Следващият сезон в Премиър лийг има вероятно да стартира и на 12 септември.

Челси също все още играе в ШЛ, но загуби с 0:3 като домакин от Байерн (Мюнхен) в първи осминафинал и почти сигурно ще бъде елиминиран. Арсенал пък вече отпадна от Лига Европа. По тази причина за ФА ще е най-добре точно тези два тима да спорят за финала за купата. Полуфиналите са насрочени за 18/19 юли, като двойките са Манчестър Юнайтед - Челси и Манчестър Сити - Арсенал.

Ако в крайна сметка се стигне до вариант Ливърпул да няма съперник за 30 август, то или битката за “Къмюнити Шийлд” ще бъде преместена за по-късна дата, или ще бъде поканен друг съперник, който да спори с тима на Юрген Клоп. Възможно е срещата за Суперкупата да бъде изместена за началото на септември, когато националните отбори ще играят за Лигата на нациите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама