Акцент на деня: Пролет, лято, есен, зима - вот на недоверие ще има

17:30, 08 юли 20 / Политика 25 3059 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Следващата седмица БСП ще внесе вот на недоверие срещу кабинета. Причината - според червените депутати оставката и падането на този кабинет е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ.

"Случаите на заразени растат правопропорционално на скандалите, генерирани от властта. Всяването на страх и затягането на мерките служи за прикриване на скандалите и закрепване на управлението", заяви от парламентарната трибуна Корнелия Нинова. Според нея случаите на заразени растат правопропорционално на скандалите, генерирани от властта.

Лидерът на социалистите отбеляза, че икономическата и социална кризи в резултат на Covid-19 приближават със страшна сила като торнадо, което засмуква и унищожава работници, фирми, инвестиции и домакинства.

Не на последно място Нинова отбеляза ширещите се скандали с лица от властта - казусът с Васил Божков, записите и снимките на Борисов и др., ударите по бизнесмени.

Снимка: CanStockPhoto

Така погледнато левицата има не един и два повода да поиска вот на недоверие срещу кабинета. Само че БСП не се фокусира върху нито един от изброените проблеми, а отново посяга към изхабената тема "корупция".

От началото на управлението на кабинета "Борисов 3", БСП инициира четири опита за сваляне на правителството, като последният от тях бе само преди половин година, но нито един не успя да постигне целта.

През този мандат на Борисов като премиер левицата вече веднъж внесе вот на недоверие на тема корупция - в началото на 2018 г. Още тогава обаче редица коментатори и анализатори, посочиха, че темата е твърде широко формулирана и не може да доведе нито до съществени дебати, нито до реални последствия.

На вота на недоверие и тогава и сега може да се гледа като инструмент, с който БСП се опитва да получи повече публичност в стартиралата отрано предизборна кампания, а самата Нинова да провери нагласите в партията преди избора на нов лидер през есента.

Ако можем да вярваме на Нинова, че не води тайни преговори с ДПС за ново управление, то тогава по всичко личи, че и този път вотът ще има същия (не)успех като предшествениците му. Но пък БСП ще получи своите 5 минути слава и ефирно време в натоварения напоследък информационен поток.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама