Oставиха в ареста Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

12:55, 08 юли 20 25 2025 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков. Николов поиска от съда мярката му за неотклонение да бъде изменена и настояваше да бъде освободен от ареста, но градският съд отказа молбата му.

Убиецът на Милен Цветков иска да излезе от ареста

Според съда от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че младият мъж е предизвикал инцидента и не е предприел действия, за да го предотврати, съобщи БНТ.

Магистратите прецениха, че има опасност да се укрие, или пък да извърши друго престъпление. Решението подлежи на обжалване.

Обвиняемият не се яви лично в съдебната зала, тъй като входирал молба, че не желае да участва лично заради епидемичната обстановка в страната. Той бе включен, но кратко, а и чрез видео връзка, за да потвърди решението си.

Убиецът на Милен Цветков уреден в най-елитната гимназия

По време на заседанието прокуратурата представи справка на вещи лица, които трябва да изготвят психиатрична експертиза на Николов. Според тях експертизата все още не е готова, защото обвиняемият отказва да съдейства за извършването на необходимите изследвания.

Според защитата на Кристиан Николов, въпросната справка е представена с цел "обслужване на журналистическия интерес", тъй като младият мъж многократно изразявал желание да съдейства за разследването.

Защитата на свой ред заяви, че все още въпросът за авторството но деянието не е намерил еднозначен отговор. Цитирани бяха свидетелски показания, според които Кристиан не е наркозависим и е определян "като добър студент, който, когато е в сесия, само учи и друго не прави".

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че Кристиан Николов е бил зад волана във фаталния ден и също се обоснова на свидетелски показания.

В Кристиан била намерена метална кутийка със следи от амфетамин и шофирал след употреба на наркотици със скорост, превишавайки два пъти допустимата.

22-годишният Кристиан Николов уби с автомобила си журналиста Милен Цветков навръх Великден. Момчето седнало зад волана под въздействието на наркотици. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама