Турският шиш кебап превзема Русия

15:29, 07 юли 20 / Любопитно 25 1368 Юлиан  Тодоров
Снимка: CanStockPhoto

Руска писателка на готварски книги, която е получила цялостно обучение за приготвянето на Адана кебап, планира да поднесе турски вкусове на своите клиенти в ресторант, който ще отвори в Русия, съобщиха от БГНЕС.

Московската писателка Елена Воронцова е направила обиколка на южната провинция Адана, за да научи всички етапи на приготвяне на кебап от майсторите на традиционната кухня.

Посещавайки майстора на кебап Бирал Серташ, за да научи повече за техниките за приготвяне на кебап, Воронцова е взела едноседмичен курс по приготвянето на месото за кебап, кълцането му, включването на подправките и техниките за нанизването на месото на шиш.

След като приготвила кебапа на барбекю и украсила чинията с печени чушки и домати, Воронцова получила признателност от майсторите за вкуса и представянето на ястието.

Писателката сподели, че обича шиш кебап, откакто го е вкусила за първи път преди 13 години в курортния град Анталия и оттогава започнала да се интересува от турската кухня и да прави изследвания в тази област.

Воронцова планира да отвори ресторант, когато се върне в родината си и да предложи Адана кебап на руския народ. Отбелязвайки, че е подготвила готварска книга за турската кухня, тя също така заяви, че е запазила две страници за шиш кебапа в нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи