Джамбазки: Резолюцията на ЕП за расизма е срам за европейските нации

19:00, 01 юли 20 / Политика 25 1842 Шрифт:
Автор:

Европейският парламент гласува резолюция, с която се осъжда расизма. Документът няма правни последици, но изпраща сигнал за подкрепа на антирасистки протести в САЩ и Европа. Според  евродепутатът от групата на  Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки тази резолюция е скандална и е против самите европейски нации. 

Според него  не е нормално подобен текст да бъде приет от представителите на държавите членки на Европейския съюз. "В ЕП са събрани представители на европейските нации, на хората, които са превърнали света в това, което виждаме днес", заяви Джамбазки по време на онлайн дискусия с ръководителя на представителството на ЕКР в София Кристиян Шкварек и Николай Облаков.

Тримата обсъдиха расизма и изкривената резолюция, която ЕП прие, алармизма, и истеризма като лява пандемия.

Джамбазки: ЕК се провали по темата "Охрана на граници" с неадекватното си поведение

"Промените, които се движат от Запада към Изтока, са част от плановете на коалиция между тези, които търсят компенсация за личните неудотвлетворение и обединението на големите корпорации. В резолюцията се набива разликата между чернокожите, цветнокожите и ромите. Прави се разлика между хора с различен цвят на кожата и роми, което е скандално", отбеляза евродепутатъ.

"Ако не бяха тези протести, щеше да е нещо друго. Скоро в САЩ има избори и подобно мероприятие щеше да има. Предполагам, че ще има още няколко. В момента международния глобалистки капитал става все по-силен от политическата власт, която е демократична и има някакъв контрол. Опитват се да прокарат определени политики чрез подобни активни мероприятия.  В крайна сметка тази резолюция на ЕП е много странна", заяви Николай Облаков. 

Кристиян Шкварек определи протестите като бунтове на еманципирани хора. "На запад чернокожите биват по-малко убивани в сравнение с белите. Те имат най-много хора на ръководни постове. Самите чернокожи са крайно десни хора, които се опитват да унищожат културата на расите, които обиватават тези земи", заяви ръководителят на представителството на ЕКР в София.

Шкварек акцентира, че все пак самата резолюция е имала ревизия и присъстват изречения, които описват плячкосването на бунтовниците. До ревизията се е стигнало  благодарение на евродепутатите от групата на Европейските консерватори и реформисти. "Документът беше много по-краен. Има смисъл присъствието на представители на консервативната партия. Това е един от най-срамните моменти в ЕП. Европейците трябва да са горди, когато става въпрос за робство, защото те го премахнаха. Сега се опитват да подменят историята", заключи той. 

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама