Вече има проект за устройствен план на Зеления ринг

14:04, 02 юли 20 / София 25 1843 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

В профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че Зеленият ринг вече има проект за подробен устройствен план. Очакваният проект трябва да свързва с нов линеен парк, вело и пешеходна алея кварталите „Слатина“ с „Изток“ и Борисовата градина.

Зеленият ринг включва 3.1 км вело и пешеходни алеи, 30 000 кв. м. нови зелени площи и 2 терена за детска градина и ясла.

От събота затварят за ремонт нов участък от бул. "България"

Споразумението ни с министъра на транспорта е, че след приемането на плана национална компания „Железопътна инфраструктура“ ще прехвърли 61 дка от терените на старата жп линия на Столична община, а 3 дка ще останат собственост на НКЖИ“, написа кметът.

Целта на Зеления ринг е да създадем обособено и безопасно трасе за алтернативно придвижване, което свързва кварталите и големи градски паркове“, написа още Фандъкова.

След обществени консултации проектът трябва да бъде гласуван от СОС, а изграждането на първата част от зеления ринг да стартира през 2021 г.

Първият етап от трасето е „Слатина“ до гара „Пионер“, следващите са продължение на велоалеята през Борисова градина и НПЗ „Хладилника“ до Южен парк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама