Асим Адемов: Настояваме за трикратно увеличение на програмата "Еразъм+"

09:55, 01 юли 20 / Политика 25 1653 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Особено ние в България отдавна говорим за виртуално обучение, за онлайн обучение, но видяхме как за няколко дни нашата система се нагоди към тези нови условия и успя да реагира, смело мога да кажа, като най-адекватно в сравнение с други страни членки. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов за БНР и изрази мнение, че образователната система в страната се е справила със ситуацията около COVID-19 адекватно и навременно.

Един малък процент ученици останаха извън тази система, защото не всички деца, семейства бяха подготвени за този нов тип обучение. Тук можем да говорим за целия Европейски съюз, особено за семейства от уязвими, малцинствени групи. Наред с хубавите неща напред излязоха и някои проблеми, които в бъдеще трябва сериозно да ги решим“, каза още Адемов.

Програмите, по които може да се предостави помощ за оптимизиране на материала в училище, респ. университета са в ход. „Еразъм+“ беше засегната, защото 165 000 ученици и студенти участват в нея”, каза Асим Адемов и допълнироблемът тук е, че Европейската комисия предлага едно увеличение за програмата, за следващия програмен период, което ние, членовете на комисията по култура и образование на Европейския парламент не приемаме. Считаме, че увеличението трябва да е доста по-голямо. Ние настоявахме за трикратно увеличение на програмата "Еразъм+", но мисля, че няма да се стигне до такова трикратно увеличение, и то ще бъде по-малко. Продължават нашите усилия да се случи още по-добро увеличение, за да може още повече млади хора, ученици, студенти и преподаватели да се включат в тази образователна програма. В Пакта за възстановяване, в размер на 750 милиарда евро, с който се готвим да подпомогнем държавите - членки от ЕС, също има предвидени средства за "Еразъм +"

Евродепутът Асим Адемов смята, че допълнителните 4 милиарда евро за „Еразъм+“ ще дадат сериозна възможност да се подготвим за следващи кризи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама