Адвокатът на един от задържаните при акция "Наркотици": Може да е отмъщение

08:27, 01 юли 20 25 1209 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Няма доказателства за извършено престъпление след акция „Наркотици“, при която началник от ГДБОП и двама служители бях задържани за подкуп", каза адвокат Емануил Йорданов, който представлява защитата на шефа на сектора за борба с наркотиците Кирил Ванков.

Специализираният наказателен съд остави в ареста двамата началници от ГДБОП Цветан Панков – шеф на отдел „Наркотици“ и Кирил Ванков, уличени за участие в организирана престъпна група.

Тихомир Стойчев: Акцията в ГДБОП ми изглежда съшита с бели конци

„Моят клиент е обвинен в това, че 3 години е участвал в ОПГ, която си поставя за цел получаване на подкупи и в същото време нямаме обвинение за получаване на подкупи дори и в размер на 2 лв., какво е правил в тази ОПГ не ми е ясно“, коментира още защитата на Ванков.

Според него не е осигурявал никакъв чадър над наркогрупи, а може дори и да става дума за отмъщение. „Прокуратурата е събрала няколко души, които са били разработвани от двамата полицаи и благодарение на тази разработка въпросните свидетели са подсъдими по друго дело на Специализирания наказателен съд и очевидно сега са намерили някакъв начин да отмъстят на хората, които са им осигурили носенето на наказателна отговорност“, добавя Йорданов.

Двама от тримата задържани началници от ГДБОП остават в ареста

Според прокуратурата двамата служители на ГДБОП са играли доброто и лошото ченге в схемата за изнудване и получаване на подкуп от хора от наркобизнеса, подчиненият Ванков е изготвял фиктивни справки и сигнали срещу тях, а шефът му Цветан Панков, началник отдел "Наркотици" в ГДБОП, е искал пари, за да му помогне.

Йорданов смята, че те ще бъдат оневинени и че това се прави с цел потушаване на друг скандал.

„Не веднъж съм участвал в дела с голям интерес следени от медиите и не веднъж започват с много силно биене на тъпана от страна на прокуратурата и след месеци изчезват от полезрението на обществото, и делото не стига до никъде, дори някои катастрофират“, коментира адвокатът.

Той изрази хипотезата, че това e било подготвено на много високи етажи предварително и не е удар към Бойко Борисов.

Йорданов сподели и че според защитата на началника на отдел „Наркотици“ – Панков, са били подхвърлени пари. Прокуратурата съобщи, че той е бил хванат с белязани банкноти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама