Левскарите почитат паметта на великите Гунди и Котков

10:31, 30 юни 20 / Спорт 25 1706 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Навършват се 49 години от трагичната гибел на легендарните футболисти на „Левски“ и националния отбор Георги Аспарухов – Гунди и Никола Котков.

Днес целокупната „синя“ общност, спортна България и хората, имали честта да се докоснат до тях споделят онова чувство на липса, на невъзможност да се заличи символа на едно необикновено и романтично време, родило мита за величието на играта и нейните рицари на зеления килим“, пишат „сините“ на официалната си страница.

Георги Аспарухов и Никола Котков бяха явление, надхвърлящо границите на футбола. Притежаваха невероятни човешки качества и затова бяха толкова обичани. Днес, 49 години след трагедията на Витиня, България все още ги помни“, категорични са от „Левски“.

Снимка: www.levski.bg

Тъгата по Гунди и Котков не е просто тъга по двама велики играчи. Не е тъга само на спортната общественост, защото от загубата на доблестни хора винаги боли. Имената на Гунди и Котков припомнят, че има легенди, които не умират. Затова и приказката за Георги Аспарухов и Никола Котков се разказва от бащи на синове до ден днешен и не позволява пламъкът на величието им да угасне“, заявиха „сините“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама