ЕАЦС ще представи годишния си анализ „България и светът 2019 г.”

09:21, 29 юни 20 / Политика 25 1466 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Евро-атлантическият център за сигурност ще представи годишния си анализ “България и светът 2019г.” във вторник, 30 юни 2020г. от 18.00 ч. в Платформа А6, НДК, с участието на авторите и модератор Цветан Цветанов, председател на Управителния съвет на ЕАЦС, съобщиха от Центъра.

Официално: Цветан Цветанов обяви политическия си проект

Анализът извежда на преден план ключови въпроси, които ЕАЦС счита, че трябва да са част от обществения и политически дневен ред, за да може страната ни да е важен регионален играч, фактор при вземането на стратегически решения на европейско ниво и надежден и уважаван евро-атлантически партньор.

Изданието обхваща седем теми, разгледани в седем отделни глави, като се стреми да идентифицира тенденции и ключови събития, които да дадат на читателя една концептуална призма за анализ на случващото се на национално, регионално, европейско и глобално ниво. Главен редактор и съставител е проф. Румен Кънчев, експерт по геополитика и отбрана, а авторите включват ген. Съби Събев, енергийните експерти инж. Христо Казанджиев и инж. Иван Хиновски, журналистите Христо Христов и Николай Кръстев, историкът проф. Евелина Келбечева и изпълнителния директор на ЕАЦС София Петкова.

Цветан Цветанов участва в онлайн среща за глобалните предизвикателства пред киберсигурността

Разгледаните теми са свързани с геополитическата ситуация, военния баланс в Черно море, енергийната сигурност на България и региона, руските енергийни интереси, засилената активност на руските разузнавателни служби в региона и инструментариума им за въздействие, вътрешната сигурност на ЕС и ролята на Европол и Фронтекс, последствията от комунистическото тоталитарно минало и справянето с него за настоящото развитие на страната ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама