Бърни Сандърс се отказва от президентската надпревара в САЩ

19:32, 08 апр 20 / Свят 25 2319 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Бърни Сандърс се отказа от надпреварата за кандидат-президентското място на САЩ. Сенаторът от щата Върмонт е съобщил за намеренията си по време на конферентен разговор със своя екип, предаде „Ройтерс“.

Така единственият кандидат на Демократическата партия остава Джо Байдън. Той ще се изправи на изборите в края на годината срещу настоящия президент Доналд Тръмп. По-късно Сандърс ще направи изявление за своите избиратели.

Майкъл Блумбърг се оттегли от надпреварата за Белия дом

На първичните избори на партията Байдън увеличи значително преднината си пред Сандърс, спечелвайки голяма част от щатите. Преди дни Байдън съобщи, че Конгресът на Демократите, на който трябваше да бъде избран един от двамата в битката за Белия дом, може да се проведе онлайн заради пандемията от коронавирус.

Ключова роля във „възраждането“ на кампанията на Байдън изигра победата му в Южна Каролина през февруари – първата му в първични избори. Заради коронавируса щатът Охайо отложи първичните избори за юни, часове преди урните да бъдат достъпни за гражданите. Отложен беше и вотът в Джорджия, Луизиана, Мериленд и Кентъки.

Въпреки пандемията обаче, в щата Уисконсин вчера бяха проведени избори. Резултатите ще станат известни чак след седмица, предаде Франс прес. Хиляди хора със защитни маски, стараещи се да спазват нужната дистанция и преодолявайки страха си, се явиха пред урните в щата, чиито власти преди две седмици призоваха населението да си остане у дома.

Въпреки федералните здравни изисквания, избирателите чакаха с часове на дълги опашки пред претъпкани изборни бюра, за да участват в определянето на претенденти за президентския пост на първичните избори.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама